HomeKözösségi szolgáltatások / Családpedagógiai szolgáltatás

 Nyomtatás

Családpedagógiai szolgáltatás:

A hátrányosabb helyzetű csoportok, roma családok társadalmi integrációjának elengedhetetlen része a pszichológiai segítségnyújtás. A személyiségfejlődés során, az identitás kialakulásában a roma fiataloknak, gyerekeknek sok esetben nehézséget jelent kortárskapcsolataikban, az őket körülvevő közösségekben felvállalni roma identitásukat. A serdülőkori életfeladatok mellett, ha egy közösségben negatívan fogadnak egy csoporttagot, akár egy iskolai osztályban is, az kihathat későbbi teljesítményére, illetve a közösségben elfoglalt helyére. Különösen fontos ez abban az életkorban, amikor az identitásuk (a saját magukról alkotott képük) formálódik, megszilárdul.

Az esetleges negatív hatások kedvezőtlenül hathatnak az önbizalom megerősödésére, ami negatívan befolyásolja az életben való érvényesülésüket. Fontos, hogy a roma kisebbséghez tartozó serdülő önmagát felvállalva, büszkén tudjon a környezetébe beilleszkedni, érvényesülni.

Intézményünkben lehetőség van arra, hogy a segítséget igénylő, önmagukat romának valló családok, diákok önkéntes jelentkezés útján ingyenes pszichológiai támogatásban részesüljenek. Elegendő létszámú jelentkező esetén önismereti csoport indítására is van lehetőség.

Felmerült igény esetén várjuk jelentkezésüket telefonon vagy e-mail-ben. 


Tel.: 52-533-148, 30-464-6163
e-mail: info@debrecentiszk.hu 

Bejelentkezés

KeresésHírlevélre való feliratkozás

 
Nemzeti Fejlesztési Terv Nemzeti Fejlesztési Terv
A honlap fejlesztése az Európai Unió társfinanszírozásával, a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében valósult meg.