HomeKözösségi szolgáltatások / Pszichológiai tanácsadás

 Nyomtatás

Pszichológiai tanácsadás:

Személyiségünk érése szempontjából kiemelkedő jelentőségű a serdülő, és fiatal felnőtt korban zajló események, problémák helyes, adaptív megoldása. A diákoknak az életkorukból adódó életfeladataik mellett meg kell küzdeniük az őket körülvevő, szüleiken keresztül őket is érintő társadalmi, családi problémákkal. A diákoknál a családi, iskolai konfliktusok nem megfelelő kezelése tanulási problémákat, magatartási zavarokat okozhat. Épp ezért elengedhetetlen, hogy időben hatékony segítséget kapjanak konfliktusaik megoldására.

A pszichológiai tanácsadásra előzetes telefonos vagy e-mail egyeztetés után kerül sor, a szülő, a diák vagy a pedagógus kérésére.

Az első találkozás végén a pszichológus és klienssel közösen állapodnak meg a pszichológiai foglalkozások céljáról, gyakoriságáról, munkamódjáról.

A következő területeken tud a pszichológus segítséget nyújtani:

 

 

  • tanulási nehézség (figyelemzavar, a tanulmányi eredmény romlása, meglassult munkatempó…)
  • magatartási probléma (szorongás, agresszivitás, hiperaktivitás, hipermotilitás vagy éppen visszahúzódás)
  • pszichoszomatikus problémák (alvási nehézségek, asztma, reggeli hányás, fejfájás…)
  • ha a diák életében olyan esemény történt, ami esetleg traumatikus hatású lehet. (haláleset, válás, alkoholizálás, baleset…)
  • vagy bármilyen zavar, ami addig nem volt tapasztalható (elkülönülés a társaktól, túlzott érzékenység, tartósan rossz hangulat, stb.) 


Egyéni terápiás foglalkozások mellett önismereti, szociális készségeket, kommunikációt fejlesztő csoportfoglalkozások tartását is szervezünk diákok részére. A terápiás foglalkozások mellett internetes lelkisegély működtetése által lehetőség van arra, hogy a szülők nevelési- és családi problémákkal, a diákok az őket foglalkoztató kérdésekkel, problémákkal keressenek meg. Ezzel célunk a személyes elérhetőség kiterjesztése, illetve hogy a befelé fordulóbb diákok is könnyedén megtalálják az érintkezési felületet a pszichológussal.

 

Ha bizonytalansága van gyermekének nevelésével kapcsolatban, vagy csak úgy érzi, hogy szívesen megosztaná gondolatait, érzéseit valakivel, akkor keressen minket nyugodtan.

Felmerült igény esetén várjuk jelentkezésüket telefonon vagy e-mail-ben.


Tel.: 52-533-148, 30-464-6163
e-mail: info@debrecentiszk.hu


 


Bejelentkezés

KeresésHírlevélre való feliratkozás

 
Nemzeti Fejlesztési Terv Nemzeti Fejlesztési Terv
A honlap fejlesztése az Európai Unió társfinanszírozásával, a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében valósult meg.